Daimi Huzur
Huzura giden yolun ışığı olmak için çalışıyoruz...

Estetik için Dişler de Ortodonti ( Tel Tedavisi ) Yaptırmak Gusule Engel Oluyor

0 495

Sabit aparey nedir?
Dişler de Ortodonti ( Tel Tedavisi ) Hakkında Bilmemiz Gerekenler

Güzellik için dişlerde yapılan değişiklikler yasaklanmıştır.
Dişlerin güzellik için törpülenerek seyrekleştirilmesi de (teflîc) hadiste yasaklanmıştır (Buhârî, “Libâs”, 86; Müslim, “Libâs”, 119).
Bu sebeple İslâm âlimleri tedavi kastı olmaksızın sırf güzellik için dişlerin seyrekleştirilmesini Allah’ın yaratışını değiştirme olarak tanımlayıp câiz görmezler.
Çünkü dövme, dağlama, dişleri seyrekleştirme gibi tasarruflarda tedaviden çok estetik görünüm, yaratıldığı şekil ve sureti düzeltme/değiştirme maksadı hâkimdir.
Buna karşılık fakihler, Ağız ve diş sağlığının korunması için yapılan diş dolgu kaplamalar felan câiz görmüşlerdir.
Dişlerde tel tedavisi nasıl uygulanır
Sabit aparey nedir?
Genelde, hareketli aparey yerine dişleri daha hassas hareket ettirmek gerekir. Bu yüzden sabit apareyler kullanılır. Bunlarda dişe braket ve bantlar geçici olarak dişe yapıştırılır. Esnek tellerle bu braketler birleştirilir ve dişin hareket ettirilmesini sağlar. Hastanın bu aletleri çıkarması mümkün olmadığından bunlara sabit apareyler denir.
   bu tür tedavi yaptıracak olanların sağlık açıdan gerekliyse yaptırmaları gerekir yoksa sıf güzelliği korumak için estetik için yapılıp sonra gusulsuz günlerimizi geçirmeyelim
Estetik için Dişe tel tedavisi Yapanların Gusulü Kabul Olmuyor
    Estetik güzellik için Dişe tel tedavisi uygulamak gusulün bir farzını terke sebep olur. Gusulün farzlarından biri ağızı su ile çarkalamak.
    Gusül alırken ağız içinin komple ıslanması gerekir ve dişlerde ıslanmalıdır.
    Estetik için Diş ortodonti (tel tedavisi) uygulandığı vakit dişin üzerine yapıştırılan parçadan dolayı dişe su temaz etmez. bundan dolayı gusulün farzı terk edildiği için gusül kabul olmaz.
Dişin sağlığının korunması için dişe tel tedavisi uygulamak
    Sağlık yönünden yapılması gereken dişe tel tedavisi yada dolgu yukardaki durum geçerli değildir. bu gibi durumlarda bu tür tedaviler yapılabilir
    Örnek : çenesi de oynama olan biri dişlerine tel tedavisi uygulayarak bundan kurtula biliyor. bu gibi durumlarda tel tedavisi uygulanabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.