Daimi Huzur
Huzura giden yolun ışığı olmak için çalışıyoruz...

Kadir Geceniz Mübarek Olsun

0 35

Hak ile bâtılı birbirinden ayıran ve insanlık için en büyük rehber olan Kur’ân-ı Kerîm’i Kadir Gecesi’nde indiren Rabbimiz  Te‘âlâ’ya nihâyetsiz hamd eder, bizleri leyle-i Kadrin fazîletleriyle müjdeleyen Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)e, kardeşleri olan Enbiyâ-i Kirâma, tertemiz ailesine ve karanlık yolların yol gösterici yıldızları gibi olan ashâbına salât-ü selâm ederiz!

Fazîleti Kur’ân-ı Kerîm’de müstakil bir sûre ile tescil olunan ve ümmet-i Muhammed’e ihsân edilen bu mukaddes gece, büyük bir kazanç vesilesi, gâfil olunmaması gereken bir fırsat vaktidir. Bu geceden gâfil olmak ise, sınırsız bahşiş ve mükâfatlardan mahrum kalmak demektir. Böyle bir duruma düşmekten, âlemlerin Rabbi olan Allah Te‘âlâ’ya sığınırız.

Bu gece, afv-ü mağfiret niyetiyle, Peygamber Efendimiz Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)in Âişe (Radıyallâhu Anhâ) validemize öğrettiği şu duâ yapılmalı ve kulluk bilinciyle, Ramazân-ı Şerîf ayından sonra da daima dilimizde olmalıdır:

“اللَّهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ كَرِيمٌ تُحِبُّ العفْوَ فاعْفُ عنِّي”

“Allahım! Sen çok affedicisin, Kerîm’sin, affetmeyi seversin. Beni de affeyle!” (Tirmizî, De‘avât:84)

Kadir Gecesi’nden, mânâsına uygun olarak ahlâkî ve sosyal açıdan da almamız gereken birtakım dersler vardır. Bilhassa kadirşinaslık, hatırşinaslık ve vefa duyguları tazelenmelidir. Ramazân-ı Şerîf ayının, Kadir Gecesi olarak idrâk ettiğimiz bu gece ile tamamlanmadığı, dolayısıyla bu mübârek ayın kalan günlerinde gaflete düşmemenin gereği de önemle hatırlanmalıdır.

Duâlarda, insanlığın mücadele ettiği salgın hastalığın izâlesi, temel niyâzımız olmalıdır. Yurt içi ve yurt dışında vazifelerini sürdüren güvenlik güçlerimiz ve yeryüzünün muhtelif bölgelerinde zulüm altında bulunan kardeşlerimiz unutulmamalıdır. Geçmiş büyüklerimize duâ ettiğimiz gibi neslimize duâ etmek de bu gece ihmal edilmemelidir. Muhakkak ki en temel vazifelerimizden biri, Allah Te‘âlâ’nın yolunda istikametten şaşmayacak nesiller yetiştirmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kur’ân-ı Kerîm’in indirildiği, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecenizi tebrik eder; insanlığın hidayetine, mazlum coğrafyalarda ve bilhassa Kudüs-ü şerîfte süren zulüm, kan ve gözyaşının dinmesine, başta salgın hastalık olmak üzere cümle dertlerimizin izâlesine vesile olmasını Cenâb-ı Hak’tan niyâz ederiz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.