Daimi Huzur
Huzura giden yolun ışığı olmak için çalışıyoruz...

Küçükken konuşan dört çocuk

0 64

Resulullah “sallallahü aleyhi ve sellem” Efendimiz Mi’racda gökleri seyir esnasında güzel ve hoş bir kokuyla karşılaştı. Cebrail aleyhisselama bu güzel ve hoş kokunun nereden geldiğini sordu. Cebrail aleyhisselam: -Firavun’un kızının hizmetçisi ile çocuklarının kokusudur, dedi. Resulullah “sallallahü aleyhi ve sellem” Efendimiz: Onun menkıbesi nedir? diye sorunca, Cebrail aleyhisselam bu kadının ve çocuklarının hikayesini şöyle anlattı:

Bu hanım bir gün Firavun’un kızının başını tarıyordu. Elinden tarak düştü. Kadın “Bismillah” diyerek tarağı yerden aldı.
Kız, – Allah’ın ismiyle derken babamı mı kastettin? diye sordu.
Hizmetçi hanım, -Hayır, benim ve babanın Rabbi Allah’ın ismini andım, dedi.
Kız, -Bunu babama haber vereceğim, dedi.
Hizmetçi hanım, – Ver! Dedi.
Kız gidip babasına durumu haber verdi. Firavun Hizmetçi hanımı çağırttı. Ona,
-Senin benden başka Rabbin mi var? diye sordu.
Hizmetçi hanım, – Evet, benim ve senin Rabbin Allah’tır, dedi.
Firavun, hizmetçi hanımın Musa aleyhisselama tabi olduğunu ve Allah’a iman ettiğini anladı. Dininden dönmesini istedi. Hizmetçi hanım, -Dönmem, dedi. Firavun, -Seni, kocanı ve çocuklarını öldürürüm, dedi. Kadın ve kocası, -Öldür, bizim için bir iyilik olur, dediler. Firavun adamlarına bir ateş yaktırdı, üzerine bakır bir kazan koydurup kızdırdı. Onları içine atmalarını emretti. Kadın, Firavun’a -Senden bir isteğim var, dedi. Firavun, -Nedir? , diye sordu. Kadın, -Beyim ve çocuklarımın kemiklerini bir beze koyup aynı yere gömün, dedi. Firavun kabul etti, yaparım, dedi. Sonra kadının çocukları getirilip gözü önünde kızdırılmış kazana atıldı Sonra kucakta süt emen küçük çocuğa sıra geldi. Çocuk annesinin kucağındaydı. Annesi ona acıdı, ateşe girmekten çekinir gibi oldu. Çocuk dile geldi, annesine, – Anne, çekinme, sen hak üzeresin, dünya azabı ahiret azabından çok hafiftir, korkma ateşe gir, diye seslendi. Annesi de ateşin içine daldı. Böylece hepsi şehid oldu.
Abdullah İbni Abbas (radıyallahü anh) demiştir ki:
Küçükken dört çocuk konuşmuştur. Biri Meryem oğlu İsa’dır (aleyhisselam), diğeri rahip Cüreyc’in olayındaki çocuk, diğeri Yusuf aleyhisselama şahitlik eden çocuk, biri de Firavun’un kızının hizmetini gören kadının çocuğudur.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.