Daimi Huzur
Huzura giden yolun ışığı olmak için çalışıyoruz...

Hâfız Abdullah Nazırlı Hocaefendi vefât etti

0 107

اِنَّا لِلّٰهِ وَاِنَّٓا اِلَيْهِ رَاجِعُونَۜ

Hâfız Abdullah Nazırlı Hocaefendi vefât etti, Rabbim rahmet eylesin.

107 yaşında bir Osmanlı bakıyyesi âlim olan Hocaefendi, başta Timurtaş Hoca olmak üzere Anadolu’da binlerce hâfız yetiştirmiş, o çok şiddetli yasak zamânında Kur’an talebesi olarak üzerine düşeni yapmış, hattâ Arapça ezan okuduğu için dönemin askerleri tarafından boğazına sarığı geçirilerek minârenin merdiveninden aşağı sürükleye sürükleye indirilmişti.

Yüz yaşını mütecâviz olmasına rağmen fevkalâde keskin bir zekâ ve ilme olan iştiyâkının şâhitleri çoktur. Yaşlılığına rağmen ziyâretine gelenlere kitap çıkarıp okur, saatlerce anlatırdı.

Böylesi büyük bir çınar daha devrildi. Ne mutlu ki rahmet ayı Receb-i Şerîf’e girdiğimiz gibi Rabbimize kavuştu. Zâten evliyâullâh Receb-i Şerîf ayına kavuşup ilk gecesi vefât etmek için duâ ederlerdi.

Bütün ömrünü İslâm’a, Kur’ân’a vakf eden Kur’an hâdimi Hâfız Abdullah Nazırlı Hocaefendi’ye Allâh-u Te’âlâ ğarka-i ğarîk rahmet eylesin, makâmını âlî eylesin, Kur’ân’ı kendisine şefaatçi eylesin, âilesine sabr-ı cemîl ihsân eylesin. Yaşayan hocaefendilere uzun ve sıhhatli ömürler ihsân eylesin. Âmîn!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.