Daimi Huzur
Huzura giden yolun ışığı olmak için çalışıyoruz...

82. MEKTUP

0 87
  1. MEKTUP

 

  • ·         İskender Hân el-Lûd’a yazılmıştır
  • ·         Kalp selameti için fena halinin gerekli olduğu

 

Allah Sübhânehû Kâinâtın Efendisi ve “göz kayması’ndan (gözü Hak’tan başkasına kaymaktan) korunmuş olan Peygamberimiz’in (s.a.v.) hürmetine sizlere daima kendisiyle beraber olmayı nasip etsin. Yüce Zât’ının dışındakilerle beraber olmaktan muhafaza buyursun.

Size ve bize lazım olan, kalbi Hak Sübhânehû’nun dışında her hangi bir şeyle meşgul olmaktan kurtarmaktır. Bu ise ancak Allah Teâlâ’ nın dışındakilerin kalbe uğramaması ve kalbin onları hatırlamaması durumunda mümkün olur.

“Gayr”ın (mâsivânın) kalbe uğramaması, gayrın unutulmasına bağlıdır. Bu durum bu tâifenin büyüklerine göre “fena” diye tabir edilir. “Gayr ı unutmak” o kerteye ulaşır ki; mesela gayr ı, akla hatırlatmayı ve onu zorla kalbe düşürmeyi isteseler akıl onu asla hatırlamaz ve o kesinlikle kalbe böyle bir düşünce gelmez. İşte “Gayrı unutmak” bu dereceye ulaşmazsa kalbin kurtulması da mümkün olmaz.

Bu nisbet, yani mâsivânın bu derece unutulması durumu şimdilerde “mağribin Anka kuşu” misali muhal bir durum oldu. O kadar ki bu gün böyle bir fena halinden söz edilse kabul bile edilmez.

Afiyet olsun nimete kavuşanlara nimetleri,

                               Miskin aşık için ise yudum yudum içtiği.

Bundan daha fazla ne yazalım.

                Evvelen ve ahiren selamlar…

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.